Aktuelle

I lokalarkivet i Dianalund findes en stor samling af den lokale historie

 

 

Søg på lokalarkivets website:

Lokalarkivet

Find Dianalund Lokalarkiv i Arkiv.dk

Aktuelle arrangementer i Lokalarkivet og Lokalhistorisk forening:

Industrien hos os

.

Udstillingen åbnede 18.1. Nu er en række fyraftensmøder faldet på plads:

 

•1.2: Arkivleder Jørgen Mogensen fortæller om kommunen og industrien: hvad gør og gjorde kommunen for at ophjælpe industrier, og hvad gjorde industierne for kommunen.

 

•8.2: Fhv. maskinarbejer Frede Larsen fortæller om sin til i ASA-lift. Frede Larsen var ansat her fra 1958 til 1965, dengang virksomheden stadig hed Karsholte Maskinfabrik. Frede var med i Sverige for at servicere nogle maskiner her, og var med til at udvikle fabrikken til det, den er i dag.

 

•22.2.: Fhv. mejerist Bent Kristiansen fortæller om sin tid på Kongstedlund Mejeri fra 1961 til 1970. Kongstedlund var IRMAs mejeri, og et af de største i landet. Det havde i 1961 400 mælkeleverandører og 26 mejerier, der leverede fløde til det. Det brugte 2000 kubikmeter vand om ugen til køling og rengøring. Til opvarmning havde det tre olietanke, der tilsammen rummede 70.000 liter olie

.

•15.3: Fhv. medarbejder Nina Bak Hansen fortæller om sin tid i Blochs Trykstøberi. Hun var ansat her fra 1987 til 2003, mens hendes mand, direktør Jan Hansen, startede her allerede i begyndelsen af 70’erne som værkfører. Blochs trykstøberi, der lå på Rudsgade, støbte ting i aluminium og zink: holdere til globusser, fødder til kontorstole, låseanordninger til indkøbsvogne og 30 andre produkter.

 

Flere fyraftensmøder om industrien i vort område følger.

 

 

Lokalarkivet i samarbejde med Lokalhistorisk Forening for gl. Dianalund kommune.

 

Guldgraveren

I TV kan vi i denne tid se en serie om guldgravere, der med deres metaldetektorer finder skatte i jorden. Også i vort område findes der en sådan guldgraver. I samarbejde medf Museum Vestsjælland og med tilladelse fra lodsejerne gennemsøger han vort område.

 

Nogle af de fund, han har gjort, udstiller han på Lokalarkivet frem til påske.

Der er adgang hver torsdag kl 13-17 samt efter aftale med arkivleder Jørgen Mogensen

 

Copyright Lokalarkivet i Dianalund 2016

I Arkivet har vi indrettet en biograf, hvor der vises film kl 13-17.